5 gratis Instagram apps waar ik niet zonder kan

Het is soms moeilijk om bij te blijven in Insta-land en alle bijbehorende Instagram apps om je feed en stories op te fleuren. Het een na het andere leuke verhaal komt voorbij en je vraagt je af of jij dat ook kunt fixen. Zeker! Ik zal je vertellen welke leuke Instagram apps je daar voor nodig hebt:

Mojo

Laatst ontdekte ik Mojo, een vette Instgram app waarmee je leuke bewegende beelden kunt maken voor je stories. Het is bewezen dat bewegend beeld meer aantrekt, dus is dit een goede uitkomst als je niet zo veel verstand hebt van het zelf in elkaar zetten van videootjes. Mojo heeft een aantal gratis te gebruiken templates, maar voor het betere werk moet je wel betalen. Het gaat om zo’n 40 euro per jaar. Je kunt dan je eigen kleurstijlen toevoegen en uiteraard gebruik maken van alle beschikbare templates, die eens in de zoveel tijd ook nog eens worden aangevuld met nieuwe. Ik heb uiteraard de betaalde versie aangeschaft en ben zeker fan van deze app!

Lightroom

De absolute topper onder de Instagram apps is die voor het bewerken van je foto’s: Lightroom van Adobe. Op je telefoon is deze gratis te gebruiken, echter mis je dan wat opties, maar niet de noodzakelijke. Ik heb de applicatie ook op mijn laptop staan, maar gebruik hem hier eigenlijk niet zo veel, omdat ik vooral op Instagram post vanaf mijn telefoon. Wat fijn is aan Lightroom is dat je verschillende voorinstellingen kunt maken, als het ware je eigen filter. Met één druk op de knop heb je dus altijd dezelfde filter over je foto heen, wat zorgt voor een bepaalde stijl in je foto’s (ik hou ervan). Men heeft zelfs een verdienmodel weten te maken van Lightroom voorinstellingen, ook wel presets genoemd. Je koopt deze dan, wellicht bij je favoriete Instagrammer met die prachtige feed, en implementeert hem vervolgens in je Lightroom app. Zo kun jij jouw foto’s net zo mooi bewerken als je Insta-idool. Er zijn echter ook gratis presets te vinden en deze kun je natuurlijk ook weer helemaal aanpassen naar je eigen wensen, zodat jij helemaal je eigen unieke voorinstelling hebt.

Quickshot

Via Twitter kwam ik laatst een Tweet tegen waarin kritiek werd geleverd op een Instagrammer die op veel van haar foto’s exact dezelfde lucht heeft, alsof ze deze meedraagt in haar koffer. In dit artikel lees je wat de ophef precies inhoudt. Ik maak me eerlijk gezegd niet zo druk om het feit dat dit meisje zo’n fan is van deze mooie wolkenlucht, maar was vooral benieuwd naar welke app dit dan deed voor haar. Daar kwam ik uiteraard achter: Quickshot. Zelf kan ik ook prima luchten vervangen met Photoshop, maar dit is toch wel een hele snelle oplossing voor degenen die dit niet kunnen. Het aantal opties binnen de app valt wel tegen als je de gratis versie gebruikt, maar je kunt er best mee uit de voeten. Verder biedt de app nog andere tools die veel andere bewerkings-apps ook bieden.

Canva

Mijn all time favorite is Canva. Niet alleen voor Instagram, maar voor werkelijk alles. Voor iedereen die geen kaas heeft gegeten van alle vormgevingsprogramma’s van Adobe, is Canva de ultieme oplossing. Het zit barstensvol templates die je gratis kunt gebruiken en naar eigen wens aanpassen. Vervolgens kun je je creatie downloaden als afbeelding of PDF en in de betaalde versie nog veel meer. Op dit moment loopt er ook een beta versie om je creatie als webpagina te publiceren. Super handig, je deelt dan alleen de link met de mensen die je ontwerp moeten ontvangen en zij kunnen deze dan in de vorm van een website of paginaslides bekijken. I like!

Unfold

Voordat ik Mojo ontdekte, had ik Unfold al een tijdje op mijn telefoon. Deze app biedt allerlei Instagram story templates aan, niet bewegend overigens. Het werkt super gemakkelijk: je kiest een template, klikt op een vakje waar een foto in kan en voegt eventueel een tekst toe en voilà, een leuke Insta story is geboren! Uiteraard maakt ook deze app een onderscheid tussen gratis en betaalde templates. Wat wel fijn is, is dat je niet per se een vast bedrag hoeft te betalen voor het gebruik van alle betaalde templates. Je kunt ook alleen je favoriete template pack aanschaffen voor ongeveer 2 euro en dan kun je deze onbeperkt gebruiken.

Hopelijk ben je net zo dol op bovenstaande Instagram apps als ik en kun je er een beetje mee uit de voeten. Vergeet echter nooit dat wat je op Instagram ziet niet altijd de realiteit is. Al die leuke apps maken het mogelijk alles wat mooier te maken dan het is. Dat is op zich niet erg, zo lang je je er maar niet rot door gaat voelen. Een impactvol account dat je een kijkje geeft in hoe ‘fake’ Instagram soms kan zijn is @beauty.false. Veel celebrities worden hier ‘exposed’ met hun perfecte Insta shots die worden vergeleken met bijvoorbeeld paparazzi foto’s waar ze er minder gladgestreken uitzien.

Vergeet ook niet dat er naast het gladstrijken van foto’s ook veel nepperij op Instagram plaatsvindt in de vorm van het kopen van volgers en het gebruik van verschillende growth hacking tools. Niets is wat het lijkt :).

Deel deze blogpost