9 redenen waarom Canva de beste tool ooit is

Canva heeft al jaren geleden mijn hart veroverd en we zijn nog steeds gelukkig samen. Eén nadeel: ik moet Canva delen met heel veel mensen over de hele wereld. Maar daar heb ik dan ook zelf mee ingestemd toen we deze relatie aangingen.

Waarom is Canva zo populair?

De creatieve tool zit bomvol handige functies elementen waarmee je de meest geweldige ontwerpen maakt, zonder dat je enige design-skills nodig hebt.

Mocht je Canva nog niet kennen of twijfelen om met Canva aan de slag te gaan, zal ik ingaan op de (voor mij) belangrijkste voordelen van dit wonder. Ik ben zelf inmiddels al een tijdje een trouw Canva Pro-member en dat kan ik jou ook zeker aanraden. Over de Pro features vertel ik later in dit blog natuurlijk ook meer.

Eerst even de basisvoordelen van mijn vriendje Canva:

Canva is gebruiksvriendelijk, a.k.a. dummie-proof

Een van de voornaamste redenen dat Canva zo populair is, is het gemak en de gebruiksvriendelijkheid. Zelfs zonder enige design-skills kun je super professionele ontwerpen in elkaar draaien. Of het nu gaat om visuals voor social media, offline drukwerk, een presentatie of een video, het kan allemaal. Met de handige drag-and-drop editor maak je binnen een handomdraai allerlei ontwerpen. Zelfs je oma kan dit.

Canva heeft ontelbaar veel templates

Canva heeft een uitgebreide bibliotheek met templates die je vrij kunt gebruiken als basis. Wil je bijvoorbeeld een Instagram Story maken voor een bedrijf in de beauty branche? Kies dan op de homepagina voor ‘Create a design’ > Instagram Story. Vervolgens typ je in de zoekbalk ‘beauty’ en verschijnen er allerlei templates die daarbij aansluiten. Je past ze gemakkelijk aan naar de gewenste stijl om er helemaal jouw ding van te maken.

Canva heeft oneindig veel bewerkingsmogelijkheden

Er zijn allerlei bewerkingstools om je designs aan te passen. Voeg tekst toe, wijzig lettertypen/kleuren, snijd afbeeldingen bij en pas filters toe. En dat is nog maar de basis. Sinds de komst van AI kun je in Canva ook o.a. elementen uit foto’s verwijderen en zelfs vervangen voor iets anders, daarover vertel ik later in dit blog meer. De mogelijkheden zijn écht eindeloos!

Canva heeft een uitgebreide mediabibliotheek

Nog een reden waarom Canva zo enorm populair is, is de mediabibliotheek. Niets is zo vervelend als het hele internet moeten afstruinen naar de perfecte foto of graphic, deze vervolgens moeten opslaan en weer uploaden in Canva om hem te kunnen gebruiken. Gelukkig hoeft dat niet. Canva biedt toegang tot miljoenen afbeeldingen, illustraties, iconen, vormen en grafieken, wat jou een hoop tijd en moeite bespaart.

Om even in het ‘beauty’-voorbeeld te blijven, zie hier een aantal foto’s die je kunt gebruiken als je ‘beauty’ intypt. De meeste hebben een kroontje, dat wil zeggen dat je een Pro account moet hebben om die te mogen gebruiken.

Canva Pro, de kers op de taart

Nu is het zo dat Canva ook een Pro versie heeft en daar ben ik nog verliefder op. Voor €11,99 per maand kun je nog zó veel meer met Canva. Echt dubbel en dwars het geld waard als je het mij vraagt.

Wat krijg je met Canva Pro?

Onbeperkte toegang tot Pro functies

Met Canva Pro krijg je toegang tot allerlei premium functies. Ik zal er een aantal noemen waar ik heel blij mee ben:

  • Achtergronden verwijderen uit foto’s
  • Ontwerpen resizen naar verschillende formaten
  • Je huisstijl uploaden in Brand Hub zodat je die altijd bij de hand hebt
  • Magic Write genereert automatisch tekst voor je
  • Image Generator maakt afbeeldingen voor je op basis van een aantal steekwoorden
  • Magic Design tovert een ontwerp uit de hoge hoed op basis van een afbeelding
  • Met de Content Planner plan je je ontwerpen direct door naar verschillende sociale media

Toegang tot alle Pro templates

Naast alle functies en AI-magie kun je veel meer templates gebruiken dan bij een normaal Canva account. De meeste Pro templates zijn vele malen mooier en professioneler. Niet te onderscheiden van grafisch werk zegmaar.

Toegang tot alle Pro afbeeldingen, illustraties en iconen

Naast Pro templates, heb je ook een veel ruimere keuze uit afbeeldingen, illustraties en iconen. Je kunt echt compleet losgaan, want je kunt alles gebruiken.

Samenwerking en teambeheer

Werk je in een team en moeten anderen ook bij je ontwerpen kunnen? No problemo. Je kunt in teams samenwerken of een ontwerp delen om er samen aan te werken of om feedback te vragen.

Premium support

Dit klinkt misschien logisch, maar bij een Pro account heb je altijd toegang tot support bij vragen of problemen. Toch erg fijn!

Nou, volgens mij heb ik mijn enthousiasme over Canva nu wel goed door laten komen. Toch moet je het echt zelf ervaren om net zo enthousiast te worden als ik. Probeer Canva Pro nu voor 30 dagen gratis en raak, net als ik, ook verliefd op deze tool.

Deel deze blogpost