De beste WordPress hosting

De beste WordPress hosting, hoe bepaal je die?

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Miljoenen websites draaien op dit open source platform dat bekend staat om flexibiliteit, gebruiksgemak en uitgebreide functionaliteiten. Voor een succesvolle WordPress website is het kiezen van de juiste hosting essentieel.

Wat is hosting?

Zie hosting als de basis van je website. De heipalen. Slechte hosting kan zorgen voor een slechter werkende website. Dat wil je niet. Maar hoe bepaal je dan of een hostingpartij goed is? Wat is de beste WordPress hosting?

 1. Snelheid en prestaties

  Hoe sneller je website is, hoe beter. Mensen houden niet van wachten, dus een trage website jaagt bezoekers weg en rankt slechter in Google. Hosting speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de snelheid en prestaties van een website. Een hostingprovider met trage servers, zal jouw website traag maken.

 2. Beveiliging

  Doordat WordPress zo populair is, is het ook een target voor boefjes. Hackers kunnen bijvoorbeeld proberen om toegang te krijgen tot je website om gevoelige informatie te stelen of om malware te plaatsen. Een goede hostingprovider helpt bij het beveiligen van je website tegen dit soort dreigingen. Dit kan bijvoorbeeld door het bieden van beveiligingsfuncties zoals firewalls en malware scanning.

 3. Uptime garantie

  Een goede hostingprovider biedt een hoge uptime garantie, wat betekent dat je website bijna altijd beschikbaar is. Dit is vooral belangrijk als je inkomsten genereert met je website, zoals bij een webshop.

 4. De mogelijkheid tot upgraden

  Het aantal bezoekers op je WordPress website zal groeien naarmate je bedrijf groeit. Dit betekent dat je misschien ooit moet upgraden naar een uitgebreider hostingplan, zodat de server niet overbelast raakt. Kijk bij het uitkiezen van je hostingprovider daarom goed naar de verschillende pakketten.

 5. Ondersteuning en service

  Het is fijn om altijd ergens terecht te kunnen voor vragen of hulp wanneer je er zelf niet uitkomt. Een goede hostingprovider biedt, het liefst 24/7, service om jou te helpen met je vragen en problemen. Nog mooier is het wanneer ze deze achter de schermen voor jou oplossen, zodat jij er zelf niet aan hoeft te sleutelen.

De beste WordPress hosting

Ik ben een SiteGround superfan. Vanaf dag 1 werk ik al met deze hostingprovider en heb niets anders dan lof. Heb ik dan wel vergelijkingsmateriaal? Yes, sir. Doordat klanten soms zelf al ergens hosting hebben aangeschaft voordat ze met mij in zee gaan, heb ik met verschillende hostingpartijen moeten werken. En echt niets kan tippen aan mijn good old SiteGround. WordPress raadt Siteground bovendien zelf aan als beste WordPress hosting.

Wat ik zo fijn vind aan SiteGround voor WordPress hosting?

De gebruikersinterface is wat mij betreft top. Het is mooi vormgegeven (daar ga ik al lekker op) en heel gebruiksvriendelijk. Dat is bij andere providers helaas nog wel eens anders..

Heb je een vraag of probleem? De klantenservice is 24/7 bereikbaar (via chat, hallelujah) en binnen een paar minuten heb je al een antwoord.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat SiteGround iets duurder is dan sommige andere hostingproviders. Ik heb dat er dubbel en dwars voor over. Ze hebben overigens vaak aanbiedingen, dus als je dan een pakket koopt, ben je zelfs goedkoper uit.

Hoe schaf je SiteGround hosting aan?

Let op: Je kunt uitsluitend met creditcard betalen.

 1. Ga naar de website.
 2. Kies het hosting plan dat bij je past. Voor een simpele website is het StartUp plan meer dan voldoende.
 3. Kies het aantal maanden dat je het hosting account vooruit wilt betalen. Kies je voor 12 maanden? Dan kun je na die 12 maanden gewoon weer verlengen.
 4. Kies de domeinnaam die je wilt registreren of typ een domeinnaam in die je al hebt.
 5. Tada! Betalen en klaar. Kind kan de was doen.

Kom je er toch niet helemaal uit? Dat begrijp ik. Laat me je helpen! Mail me op hello@crowncreaties.nl of geef een appje of belletje op 06-18608036. Wil je het helemaal uit handen geven? Je kunt natuurlijk ook door mij je WordPress website laten maken.

Deel deze blogpost