De kracht van Instagrammable restaurantjes

Ze schieten als paddenstoelen uit de lucht, alle Instagrammable restaurants. Het lijkt niet zozeer meer om de smaak van eten te gaan, maar meer over waar je de leukste Instagram foto’s kunt maken. Zelf ben ik hier ook maar al te gevoelig voor en als het ergens roze is, wil ik er eten! Zo heb ik er al heel wat afgestruind, maar staan er ook nog wel wat op mijn lijstje. Read on:

Frenchie Cafe Utrecht

Alle unicorns opgelet: hier moet je zijn! Frenchie Cafe heeft allerlei te schattige unicorn achtige gerechtjes en ook nog eens een heel leuk interieur. Denk aan: marmeren tafeltjes, suède roze bank, you know it. Met op de menukaart freakshakes en pancakes ALL DAY!

the frenchie cafe

Thomas Eindhoven

Hoewel ik al een aantal keer met mijn vriend in Eindhoven was om een wedstrijd van PSV bij te wonen, is het me nog niet gelukt hem hierheen mee te krijgen. Hoewel, hij zal het vast niet erg vinden, maar we zijn er nog niet aan toe gekomen. Thomas is overdag een restaurant en ’s avonds een club, in het weekend.

thomas eindhoven

Jimmy Coffee & Food Gorinchem

De hotspot van mijn vriend en mij! Wij gaan graag geregeld een bakkie doen bij dit zaakje in Gorinchem. De heerlijkste havermelk cappuccino en de leukste gerechtjes vind je hier. De kaart wordt met regelmaat veranderd en dat zorgt ervoor dat er altijd wel iets is dat je nog niet geproefd hebt. Eén zijde van Jimmy is helemaal roze en heeft een mooie wandtekening met ‘Jimmy’ erop. Het interieur is ook super leuk en varieert van gekleurde stoeltjes tot houten tafeltjes met rieten kuipstoelen.

Corner Bakery

Deze kleurrijke zoetige Instagirl trekpleister zit in Amsterdam en Maastricht. Ooit was ik met mijn zusje van plan hier lekker te gaan eten, maar vanwege de populariteit van dit zaakje konden wij er niet terecht. Het menu varieert van de meest gekke freakshakes tot aan pannenkoeken en avocado toast. Door alle pastelkleuren van zowel het eten als het interieur is dit een geweldige Instagramspot.

corner bakery

A cup of cake Breda

Like a kid in a cup cake store. Hoewel, ik denk dat ik dat ben wanneer ik hier binnen zou lopen. Kijk maar even, dat is toch helemaal het einde?

cup of cake breda   cup of cake breda

MaMa Kelly

MaMA Kelly heeft 2 vestigingen: eentje in Den Haag en eentje in Amsterdam. In Den Haag begon het al: de Photo Booth met ‘guess where I am’. Perfecte marketing natuurlijk, iedereen die een foto post in dat desbetreffende hokje. Het zorgt op den duur voor herkenning en anderen willen ook graag eens poseren in dat hokje. Het Amsterdamse filiaal gaat nog een stapje verder. Na een dagje shoppen met mijn zusje streken we neer bij Mama Kelly, op reservering weliswaar, het was toen nog niet zo lang geopend en al razend populair. De hele toko is roze, maar dan ook echt alles. Super leuk en girly! Ook hebben ze een aparte ruimte voor feesten die volledig in leopard print gedoopt is, hoe gaaf is dat? Dit restaurant leent zich dus echt perfect voor Instagram, maar om te eten wat minder. Althans voor mij, omdat alles nogal vlezig is en ze er ook kreeft serveren, waar ik geen voorstander van ben. Tevens is het redelijk prijzig, maar dan heb je wel je fotootje, he.

mama kelly amsterdam

Piece of Cake Den Hoorn

Niet zo ver bij mij vandaan zit dit leuke zaakje in Den Hoorn met de lekkerste red velvet taart die ik geproefd heb. Overigens sowieso een erg leuke menukaart, maar dat is natuurlijk niet waar ik het in dit blogje over heb. Het interieur is namelijk, jawel, zeer Instagrammable. Een mix van roze, groen, hout, een bloemenwandje en leuke quotes maken Piece of Cake tot een schattig geheel.

piece of cake

Mugs and Mermaids

In Den Haag vind je dit leuke pareltje. Een heel klein en gemoedelijk pandje dat is ondergedompeld in mermaid-style. Je eet er de lekkerste (vegan) velvet pancakes en allerlei ander lekkers. Zowel het eten als het interieur lenen zich perfect voor een paar Insta kiekjes. ‘Spontaan’ Insta-lachebekje erbij en gaaaan:

mugs and mermaids

Vegan Junkfood Bar

Oh gooood, deze staat al maanden op mijn lijstje. Ik als vegetariër en semi-vegan moet hier natuurlijk een keer geweest zijn. Al het junkfood dat je zo lekker vindt, maar dan helemaal veganized. Nu hoef ik andere vega’s niet te vertellen dat het niet eten van vlees een eitje is, maar als je het eten bij de VJFB alleen al ziet, komt het water je mond uit lopen. Om nog maar te zwijgen over het coole urban interieur. Kijk maar even, ik krijg hier een creatieve street art vibe van:

vegan junkfood bar

De ingrediënten voor een Instagrammable zaak

Oké, nu heb ik een aantal voorbeelden genoemd, maar hoe maak jij jouw toko nu zo Instagrammable mogelijk? Men neme (on a not too serious note):

  • Heel veel roze. The limit does not exist;
  • Of andere leuke opvallende kleurtjes;
  • Een opvallend muurtje, bijvoorbeeld bloemen, tegeltjes of een vette schildering;
  • Iets unicorns;
  • Marble in je interieur;
  • Of velvet, doet het ook erg goed;
  • Velvet verwerkt in het eten is ook een topper. Red velvet cake, velvet latte, ga zo maar door.

Zie jij de kracht van je restaurant zo Instagrammable mogelijk maken en hoe zou je dit aanpakken? Ik ben benieuwd!

P.S.: Benieuwd naar welke apps ik graag gebruik om mijn content ook Instagrammable te krijgen? Lees dit blogje!

Deel deze blogpost