De nieuwe link in bio feature van Later

Link in bio

Was ik net helemaal in to Linktree, komt planningstool Later aanzetten met een super handige link in bio tool die me eigenlijk net even iets meer aanspreekt. Oké maar wacht even Des, je gaat te snel. Link in bio, wat bedoel je precies?
Nou, zoals je misschien weet is dat je in de bio van je Instagram bedrijfsprofiel slechts één link kunt plaatsen, naar je website bijvoorbeeld. Je kunt verder nergens linkjes plaatsen, dit geldt zowel voor de feed als stories. In stories bestaat wel een swipe-up functie, maar deze kun je pas gebruiken bij minstens 10.000 volgers. Heb je dus een leuke of waardevolle blog geschreven en wil je dat je volgers deze lezen? Maak het ze dan zo gemakkelijk mogelijk. Tegenwoordig heeft niemand zin en tijd om eerst jouw hele website af te struinen naar die ene blog die zij op dat moment willen lezen.

Read and learn

Werk je al met Later? Extra fijn! Naast mijn 5 favoriete Instagram apps is Later ook een life saver.

Het gaat als volgt:

Mocht je de link in bio optie nog niet hebben geïntegreerd, vraagt Later je na het inloggen of je dit wilt doen. In dat geval volg je de stappen die worden aangegeven. Je kiest welke ‘gebruikersnaam’ je Link in bio pagina moet hebben, het beste is om hier je bedrijfsnaam te gebruiken (SEO-wise). Ook moet je de knop die op je pagina te zien zal zijn een tekst geven. Als je deze knop naar je eigen website leidt, kun je iets in de trant van ‘bezoek de website’ neerzetten. Ook kies je of je een Hero image wilt instellen. In principe is je pagina dan klaar en is het zaak dat je verschillende links naar posts gaat instellen. Je kunt dit voor zowel posts die je al eerder geplaatst hebt als posts die je ingepland hebt staan doen. Door op je post in de scheduler te klikken, kun je de link naar de gewenste pagina toevoegen. Als je dit bij een aantal posts hebt gedaan, kun je rechtsboven even kijken hoe je link in bio pagina eruit ziet voor het publiek. Als het ware is dit een mini feed van posts die linken naar iets op je pagina, bijvoorbeeld blogs. Dit is hoe mijn Linkinbio pagina er nu uitziet. Super handig en tevens een mooie look, toch?

Link in bio

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hi! Kan ik je helpen?