Druk, druk, druk

Mag het een tandje minder?

Ik weet nog goed dat ik als klein meisje niet kon wachten om ‘groot’ te worden. Of ik daar nu op terug wil komen? Hell yes. What was I thinking? Ja, grote mensen mogen hun eigen kleren uitzoeken, zelf bepalen wat ze eten en ze verdienen een stuk meer centjes dan kinderen. Maar dat geeft ze ook zo veel meer zorgen. Weet je wel niet hoe stressvol het is om elke dag weer een perfecte outfit uit de kast te trekken en te beslissen wat je nu weer wilt eten? It’s a hard knock life..

En dat is nog niet alles. We willen allemaal zo veel. Het liefst elke dag lekker eten en een wijntje drinken, maar geen grammetje aankomen. Vijf keer per week sporten, maar ook tijd hebben voor partner, vrienden en familie. Daarnaast willen we ook nog alles weten, horen en zien, zowel op tv als op onze beste vriend: de smartphone. Je zou toch maar iets missen. Dan kun je weer niet meepraten bij het koffiezetapparaat. Ik maak mezelf hier ook hartstikke schuldig aan.

Naast dat we onszelf een veel te drukke agenda opleggen, bestaat er ook nog iets als ‘sociale’ druk. Want oh wee als jij niet op de verjaardag van Pietje kan zijn, Pietje was ook op jouw verjaardag. En de rapen zijn al helemaal gaar als je Pietjes verjaardag laat zitten omdat je iets hebt van je werk, want hé, prioriteiten!!!

Busy life = happy life

Even heel eerlijk gezegd, vind ik het heerlijk om ‘druk’ te zijn. Toen ik nog studeerde had ik vaak zeeën van tijd en kon ik dagenlang Netflixen en chillen. ’s Avonds was ik het dan wel al rond een uurtje of 9 zat en ging ik naar bed. Als ik daar nu op terugkijk vind ik het verschrikkelijk. Ik had zo veel nuttige dingen met al die tijd kunnen doen, maar helaas beseft niet iedere student zich dat op het moment zelf. Tegenwoordig vind ik het echt heerlijk om lekker druk te zijn. Naast mijn werk in loondienst werk ik voor mijzelf. Daarnaast heb ik nog een vriend die ik elk weekend wil zien en vriendinnen die ik ook nog ergens in de weekenden probeer te zien. Het is soms allemaal wat veel en lastig te combineren, maar ik ben wel altijd met iets bezig & I love it.

Verplichtingen

Waar ik wel een bloedhekel aan heb is alles wat verplicht is. Neem nou verjaardagen en dan vooral die van mezelf. Het liefst sla ik die gewoon elk jaar over. Niet omdat ik het zo erg vind om ouder te worden, maar omdat er van je verwacht wordt dat je het viert. Een verjaardag vieren is niet leuk!!! Je bent zelf alleen maar bezig met voor iedereen te zorgen en geniet dus niet. Ook Kerst, oud & nieuw en al die ongein hoeft van mij niet per se. Het is gezellig hoor, maar we worden verplicht om het te vieren en dat maakt het zo vervelend. Winkels en sportscholen zijn ook dicht, dus je bent aangewezen op verplicht iets doen en vooral heel veel te eten.

Doe mij maar 2 januari

Al jaren roep ik dat ik altijd weer zo uitkijk naar 2 januari. Dan begint iedereen weer even met normaal doen, normaal eten en zijn al die verplichtingen weer even ver weg. Iedereen begint weer met klagen over de kerstkilo’s en de sportschool puilt weer uit. Same old, same old. Maar het doet me al met al wel goed, want ik weet dan dat er weer volgens een ritme geleefd kan worden en dat geeft mijn control freak hoofdje weer rust.

Goed, genoeg geklaagd. Ik ga eens kijken wat ik aantrek vandaag. Die kast vol met kleren maakt het leven er niet makkelijker op.. #hetlevenvaneenmaterialist (ja, ik probeer hier aan te werken).

Deel deze blogpost

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hi! Kan ik je helpen?