Eerste hulp bij Instagram Reels

Instagram Reels

Na het grote succes van TikTok heeft Instagram al enige tijd geleden een soortgelijk kindje gelanceerd: Instagram Reels. Ik ga je in dit blog meenemen in wat het precies is en waarom ook jij met Reels zou moeten beginnen!

Wat is Instagram Reels?

Eigenlijk is Reels een manier om leuke en/of leerzame content te maken voor je volgers/doelgroep. Je kunt video’s van maximaal 90 seconden maken/uploaden en opleuken met effecten, muziek, gifjes en stickers. Je vindt het Reels tabje onderin de balk in het midden. Sinds kort bestaat ieders Instagram feed ongeveer volledig uit Instagram Reels, wat betekent dat je er echt niet meer omheen kunt.

Hoe maak je Instagram Reels?

1. Maak een plan
Voordat je begint met het maken van een Reel, is het handig om in beeld te hebben wat je eigenlijk wilt delen.

Hier zijn een paar vragen om je op weg te helpen:

  • Welk onderwerp past het beste bij jouw bedrijf of merk: Fashion? Recepten? Schoonmaaktips? Verkoop je een gaaf product?
  • Wie is je doelgroep en wat voor soort content spreekt die groep aan? Dit kunnen tutorials zijn, een kijkje achter de schermen of een ‘dag in het leven’.

Van daaruit kun je gaan kijken wat anderen in deze niche deelden en of je daar inspiratie uit kunt halen.

2. Tijd om op te nemen
Het opnemen van een reel kun je als volgt doen:

Swipe je scherm naar links, net alsof je een story wilt plaatsen en klik onderin op ‘reel’ of klik rechts bovenin de feed op het ‘+’ icoontje en klik op ‘reel’

Start met het filmen van je reel zoals je dat ook van stories gewend bent. Je kunt verschillende losse clips achter elkaar opnemen indien je dat wilt. Je kunt ook video’s uploaden vanuit je camerarol door omhoog te swipen.

Als je video klaar is, is het tijd om muziek toe te voegen. Dit doe je door op het muziek icoontje te klikken en een muziekje uit te kiezen. Je kunt ook verschillende effecten en stickers toevoegen, al zou ik afraden om dat laatste te doen. Wel is het raadzaam om tekst in je video toe te voegen die aangeeft waar je video over gaat. Houd dit kort en aansprekend! Zorg er bovendien voor dat de tekst niet wegvalt. Je kunt dit checken door het tekstblokje door het scherm te slepen, waardoor je witte lijntjes ziet. Dit zijn kaders waarbinnen je de tekst het beste kunt plaatsen.

Hey, hoe komt ze nu aan die kleur bruin in haar huisstijlkleuren? Ik hoor het je denken en zal het je laten zien:

Zorg ervoor dat je een foto met je huisstijlkleuren in je camerarol hebt staan. Als je links onderin op het ‘deel’ knopje klikt, kun je kiezen voor ‘kopieer foto’.

Vervolgens ga je weer terug naar je Instagram app waar je je reel aan het editen bent. De foto komt nu links onderin in beeld, daar klik je op. Hij wordt dan in je scherm geplaatst.

Klik bovenin op het gekleurde bolletje. Er verschijnt dan onderin een balkje met kleurtjes en aan links een color picker. Hier klik je op.

Met de color picker sleep je over het kleurtje dat je wilt hebben en dan laat je je scherm los. Je tekst verschijnt dan in die kleur.

Als je klaar bent met het bewerken van je reel, klik je onderin op ‘volgende’. Je kunt dan een caption toevoegen en een omslag voor je reel kiezen. Onderin kun je nog wat instellingen vinden.

Laat het schuifje bij ‘ook delen in overzicht’ altijd aanstaan. Dat houdt in dat je reel ook in je feed overzicht wordt gedeeld, wat ervoor zorgt dat je volgers hem direct in de feed zien en de video ook in jouw eigen account feed staat. Soms staat het niet heel mooi in je accountfeed, dus na een tijdje kun je hem daar weer uit verwijderen door in de instellingen op ‘verwijderen uit profielraster’ te klikken. Hij blijft dan wel gewoon in je reels tabje zichtbaar.

Eventueel kun je nog mensen taggen en een locatie toevoegen. Daarna is je reel klaar om gepost te worden! Klik op ‘delen’. Je reel wordt nu geüpload. Dit kan eventjes duren, maar je kunt ondertussen gewoon je ding doen in de app en zelfs even switchen naar een andere app tijdens de upload.

Woohoo! Je hebt je eerste reel gemaakt! Nu nog leren hoe je viral gaat met je reels. Daar schreef ik dit blog over!

Ga jij nu aan de slag met Instagram Reels?

Deel deze blogpost