Elementor Pro kopen, do or don’t?

Twijfel je over Elementor Pro kopen? Ik zeg: DO! Al mijn WordPress websites maak ik met Elementor Pro. In mijn ogen is dit de meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke WordPress websitebouwer die er is. Hoe ik dat weet? Ik krijg regelmatig websites voorgeschoteld die niet met Elementor Pro zijn gebouwd en daar kan ik gewoon niet zo lekker mee uit de voeten.

De belangrijkste voordelen van Elementor Pro kopen

 1. Visuele drag-and-drop editor
  Elementor Pro heeft een visuele drag-and-drop editor waarmee je supersimpel de lay-out en inhoud van je website aanpast zonder dat je enige kennis van codering nodig hebt.
 2. Aangepaste widgets
  Met Elementor Pro kun je gebruikmaken van aangepaste widgets voor het toevoegen van verschillende elementen aan je website, zoals knoppen, formulieren, afbeeldingen en nog veel meer.
 3. Kant en klare templates
  Ben je niet zo’n designheld? Geen probleem! Elementor Pro heeft een uitgebreide bibliotheek met kant en klare templates die je vrij kunt gebruiken voor het ontwerpen van je website. Dit bespaart je tijd, moeite én garandeert je van een goed uitziende website.
 4. Responsive design
  Elementor Pro zorgt ervoor dat je website er op alle apparaten goed uitziet door automatisch te schalen voor verschillende schermformaten. Side note: je moet mobile en tablet view altijd nog wel even zelf bijschaven.
 5. Themabouwer
  Met de themabouwer van Elementor Pro kun je je eigen thema’s maken, inclusief header, footer en aangepaste templates voor verschillende pagina’s. Zo voeg je veel gemakkelijker en sneller nieuwe pagina’s toe aan je website!
 6. Geavanceerde ontwerpopties
  Elementor Pro heeft allerlei toffe extra ontwerpopties, zoals animaties, overgangen en bewegingseffecten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hiermee geef je net even die extra interactieve touch.
 7. Uitgebreide integraties
  Met Elementor Pro biedt integreer je gemakkelijk verschillende andere tools en diensten, zoals WooCommerce, Mailchimp, Hubspot, Zapier, Google Maps, en nog veel meer in je website. Zo lopen je website en je gekoppelde systemen altijd naadloos in elkaar over.

Kosten van Elementor Pro

Een licentie voor 1 website kost ongeveer €59 per jaar. Wat mij betreft is dat het dubbel en dwars waard! Als je kijkt naar wat er allemaal mogelijk is met deze plugin is het zelf nog aan de goedkope kant.

Hoe installeer je Elementor Pro?

Zorg dat je eerst de gratis plugin van Elementor geïnstalleerd hebt. Dit doe je in WordPress onder ‘Plugins > nieuwe plugin > Elementor > installeren > activeren.

Nadat je de Elementor Pro plugin aanschaft op de website, kun je een zip bestandje downloaden. Deze upload je in WordPress onder ‘Plugins > nieuwe plugin > plugin uploaden’. Vervolgens activeer je de plugin. Hierna verschijnt in het plugin-overzicht bij Elementor Pro de tekst ‘connect & activate’. Als je daar op klikt verschijnt een venster waarin je de plugin kunt activeren. Zo, nu kun je aan de slag!

Welk thema gebruik je met Elementor Pro?

In principe kun je ieder WordPress thema gebruiken met Elementor Pro. Echter werken niet alle thema’s even goed samen met de plugin. Bovendien heb je niet veel thema-elementen nodig, omdat Elementor Pro al veel biedt. Ik gebruik voor al mijn websites de gratis versie van Astra, maar de volgende gratis opties zijn ook zeker geschikt:

 • Hello Elementor
 • GeneratePress
 • OceanWP
 • Hestia
 • Layers
 • Zakra

Elementor Pro vs. Elementor

Ik heb het alleen gehad over Elementor Pro en dat is niet zonder reden. In de basis is de gratis versie van Elementor prima, maar je mist al snel essentiële elementen. Denk hierbij aan het maken van de header en footer of het implementeren van contactformulieren. Zonder Elementor Pro ben je voor de header en footer toch nog overgeleverd aan de instellingen van je thema en voor een contactformulier heb je weer een extra plugin nodig. Dit zijn zomaar even twee voorbeelden, Elementor Pro heeft nog een stuk meer fijne features die de gratis versie van Elementor mist.

Volgens mij heb ik je inmiddels wel overtuigd van Elementor Pro kopen. Ik ben echt een grote fan en er moet heel wat gebeuren om dat te veranderen.

Kom je er niet helemaal uit bij het maken van je website met Elementor Pro? Laat me je helpen! Mail me op hello@crowncreaties.nl of geef een appje of belletje op 06-18608036. Wil je het helemaal uit handen geven? Je kunt natuurlijk ook door mij je WordPress website laten maken.

Deel deze blogpost