Soorten content

Er zijn verschillende vormen van content voor social media, in te zetten met verschillende doelen. Waar de ene contentvorm bijvoorbeeld goed werkt voor een B2C-bedrijf,  kan dat minder goed werken voor een B2B-bedrijf.

Afbeeldingen

We houden allemaal van mooie plaatjes. Goed in te zetten om alle facetten van je product of dienst aan de wereld te laten zien en wat persoonlijkheid aan je bedrijf te geven, bijvoorbeeld door middel van een foto van werknemers.

Infographics

Men is sneller geprikkeld door beeld dan door platte tekst. Gelukkig kun je veel woorden toch op een mooie manier verwerken, namelijk met een infographic. Een infographic is goed in te zetten om op een aantrekkelijke manier kennis over te brengen.

Video

Nog aantrekkelijker dan afbeeldingen. Mensen kijken graag naar video's, zeker als in een oogopslag duidelijk is dat de video relevant of vermakelijk voor ze is. ​

Tekst

Hoewel grote lappen tekst op social media niet helemaal gewenst zijn, mag tekst niet ontbreken. De uitdaging zit hem in het overbrengen van een zo prikkelend mogelijke boodschap, maar met zo min mogelijk woorden.

× Hi! Kan ik je helpen?