WordPress kosten: is het betaalbaar?

Ik ben dol op WordPress. WordPress heeft verschillende voordelen. Het is toegankelijk, gebruiksvriendelijk en bovenal: heel betaalbaar. Dit komt doordat het een open-source content management systeem is dat voor iedereen vrij te gebruiken is. De WordPress kosten zijn dus in principe nul komma nul.

Is een WordPress website dan helemaal gratis?

Nee, een WordPress website is niet geheel gratis. Althans, niet als je hem laat maken en onderhouden door een ervaren webdesigner. Daarnaast komen er ook nog kosten bij voor de hosting (dit is een plekje op een server waardoor je website ‘in de lucht’ kan zijn), de domeinnaam en eventuele extra betaalde opties voor als je specifieke functies op je website wilt.

WordPress kosten laag houden

Het is heel goed mogelijk om je WordPress kosten zo laag mogelijk te houden en toch veel opties te hebben. Er zijn enorm veel gratis thema’s en plugins te gebruiken in WordPress. Deze thema’s en plugins zijn ontwikkeld door ontwikkelaars over de hele wereld en zijn vaak van hoge kwaliteit. Veel plugins zijn gratis te gebruiken, maar kosten bijvoorbeeld pas geld wanneer je meer geavanceerde opties wilt gebruiken.

WordPress hosting

Er zijn veel hostingbedrijven die goede en betaalbare WordPress hostingpakketten aanbieden. Deze pakketten bieden over het algemeen voldoende opslagruimte voor de meeste websites en vaak koppel je deze meteen aan een domeinnaam. De beste hosting is wat mij betreft Siteground hosting.

Zelf een WordPress website maken

Je kunt in principe best zelf een WordPress website maken zonder enige kennis hiervan. Er zijn online veel tutorials te vinden die je op weg helpen. Het gevaar is wel dat het veel tijd kost omdat je het wiel nog moet uitvinden. Daarnaast loop je het risico dat je fouten maakt die je zelf niet zelf zo 1 2 3 oplost. Gelukkig is ook over ongeveer elke fout of error al veel informatie te vinden en zijn er verschillende forums te raadplegen voor hulp. Ik zou altijd aanraden om je WordPress website te laten maken, maar als je écht 0,0 budget hebt begrijp ik best dat zelf doen de enige optie is.

Als je het mij vraagt is WordPress dus echt het fijnste CMS voor websites. Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld, maar ik heb ook met andere systemen gewerkt en niets kan voor mij tippen aan the good old WordPress.

Deel deze blogpost