2 goede WordPress SEO plugins: scoor hoger in Google

WordPress is één van de beste websitebouwers, al dan niet de beste, voor SEO. De WordPress SEO mogelijkheden zijn zó uitgebreid, wat natuurlijk geweldig is. Nog beter is dat je ook niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Er zijn namelijk verschillende plugins die je een handje helpen om je SEO zo optimaal mogelijk in te stellen. Welke dat zijn? Dat ga ik je vertellen.

WordPress plugins voor SEO

 

Rank Math

Deze plugin gebruik ik voor vrijwel al mijn websites (samen met 1+ miljoen anderen). Wat mij betreft is Rank Math de fijnste plugin voor SEO. Het begint al met de stapsgewijze installatiewizard waarmee je de basis voor de SEO van je website al instelt. Ook kun je je Google Analytics code al direct koppelen en maakt Rank Math, indien je dit zelf nog niet hebt gedaan, meteen een Google Search Console property aan. Scheelt weer wat tijd en moeite.

Wat ik heel fijn vind aan Rank Math is de gebruiksvriendelijkheid. Alle elementen zijn heel overzichtelijk weergegeven en maken het easy om alles in te vullen. In de basis is Rank Math gratis. Voor mij is de gratis versie voldoende, omdat ik de betaalde features niet nodig heb. Een betaalde feature is bijvoorbeeld een SEO-analyse, maar hier gebruik ik SERanking liever voor (daarover meer in dit blog).

Yoast SEO

Dit is de populairste SEO plugin voor WordPress die er is. Met 5+ miljoen installaties op WordPress wordt deze wereldwijd gebruikt voor SEO. Toch vind ik ‘m minder fijn dan Rank Math. Dit ligt hem vooral in dat ik hem minder overzichtelijk vind. Verder zijn de functies redelijk hetzelfde en doet Yoast SEO net als Rank Math wat het moet doen.

Een voordeel aan Yoast is dat je deze in het Nederlands kunt instellen. Wel zo fijn als alle SEO termen nog nieuw voor je zijn. Voor zover ik weet kan dit met Rank Math niet, maar dat vormt voor mij geen probleem. Ik ken de termen inmiddels in alle talen.

Ook Yoast is in de basis gratis en biedt een betaalde optie voor als je meer functies wilt gebruiken.

Welke plugin voor WordPress SEO?

Ik heb mijn voorkeur wat betreft WordPress SEO plugin al laten doorschemeren, maar smaken verschillen natuurlijk. Ik raad je daarom aan om er eentje te kiezen en te ondervinden of je deze fijn in gebruik vind. Je kunt altijd nog switchen naar de ander, maar dat zal niet snel nodig zijn.

Zweven de vraagtekens voor je ogen als het over WordPress SEO gaat en houd je je hier liever helemaal niet mee bezig? Dat snap ik. Ik heb geen last van die vraagtekens en neem het graag voor je uit handen. Stuur me even een mailtje via hello@crowncreaties.nl of bel me op 06-18608036.

Deel deze blogpost